L'Autre Agenda - Cultuur-agenda en reistips in Elzas

alle uitstapjes in:

Uw vakantie agenda - uitgaan en wandelen in Frankrijk, België en Nederland
festivals tentoonstelling musea muziek
kinderen wandelingen dans theater
regio : .
gesorteerd op :
Meer details worden gezocht !
Ecomusée d'Alsace
Sluiten
photoEcomusée d'Alsace
Chemin de Grosswald
Ungersheim
Frankrijk

tel: +33 (0) 389744474

www.ecomusee-alsace.fr

waar te logeren in de buurt
Ontdek het architectuur- en cultuurgoed van Elzas in dit openluchtmuseum.
Het openluchtmuseum van Elzas - Écomusée d'Asace - bevindt zich in een park waar de meest typerende huizen van de traditionele Elzasser architectuur werden gereconstrueerd. Het belangrijkste Ecomuseum van Frankrijk is een internationale referentie geworden voor de bescherming, presentatie en de animatie van het erfgoed.

Zijn originaliteit bestaat in zijn ontwikkelingsgerichtheid en integreert alle ideeën die de samenleving van vandaag aan toekomstige generaties wil overbrengen.
Rondom zijn kern van vakwerkhuizen, heeft het Ecomusée zich met ander erfgoed uitgebreid; onder andere worden landbouw- en ambachtstechnieken, feesten, en industrieën getoond.
Het museum biedt een ontspannend verblijf van een of meerder dagen: bossen, een bevaarbare rivier, tuinen, terrassen, restaurants, “guinguettes”...

In 2005 gaat het avontuur van het museum door!
"Clair de Mine"
"Clair de Mine" vindt in de Bergwerkzentrum "Rodolphe" plaats. Een trein vertrekt vanaf het dorpsstation van het Ecomusée en brengt je in een van de belangrijkere oude industriële plaatsen die in Europa werden behouden.
Daar werd de potas van Elzas geëxploiteerd, die gedurende een eeuw niet te scheiden viel met de vooruitgang van de landbouw in de gehele wereld. Een levendige en ontroerende herinnering aan dit verleden wordt opgeroepen door een nieuwe soort multimedia-parcours, getiteld “Horizon - 1000 ” (heropening op 1 mei 2005).

« Place des manèges »
« Place des manèges » toont grote kermisattracties, waarvan Eden Palladium een belangrijk element van het kermiserfgoed is. Ook de "kilbe" en "messti" worden niet vergeten, evenals de woonwagentjes van de reizigers, het poppentheater en de kermisbioscoop.

Het internationale festival van het huis.
Het Ecomusée past zich aan zijn tijd aan door zijn deuren te openen voor hedendaagse ontwerpers, die over nieuwe ideeën over wonen, huis en levensruimtes nadenken. Van juni tot oktober.

"Les Loges de l'écomusée" - een origineel verblijf in Elzas.
Het museum biedt mogelijkheden tot overnachtingen in het museum zelf!
In een rustig deel van het park midden in de natuur, zijn huizen in traditionele stijl als hotel en vakantiehuizen ingericht.
Kamer en huizen voor een tot en met vier personen.

Openingstijden
Elke dag van 25 maart t/m 13 november en van 17 december t/m 2 januari.
De rest van het jaar is het museum alleen op zondag geopend - dagelijks geopend voor groepen met reservatie.
Maart, april, mei, september: van 10 t/m 18 uur.
Juli en augustus: van 9.30 t/m 19 uur.
October, november, december, januari, februari: van 10 t/m 17 uur.


laatste update: 23-06-2017